O Mnie

Pomogę Ci poprawić Twój stan zdrowia, zadbać o Twoją urodę i znaleźć Twoją wewnętrzną równowagę.

mgr Emilia Piasecka
– Dyplomowany dietetyk kliniczny, biotechnolog, technik usług kosmetycznych

Moją motywacją do pracy z pacjentami jest przede wszystkim chęć pomocy osobom otyłym, dość często z bardzo licznymi problemami zdrowotnymi. Chciałabym do każdego pacjenta podchodzić holistycznie, a także prowadzić dietę całkowicie bezstresowo. Uważam, że każdy pacjent zasługuję na poświęcenie mu jak największej uwagi, aby poznać szczegółowo dany problem, dlatego wizyty w gabinecie dietetycznym, jak i kosmetologicznym odbywają się indywidualnie.

Przez większość swojej kariery zawodowej pracowałam w branży spożywczej, w zakładach produkujących żywność, dlatego znam produkcję żywności “od kuchni”, z punktu widzenia technologa, znam też prawo żywnościowe i chciałabym z tą wiedzą dzielić się i pomagać pacjentom w walce z nadprogramowymi kilogramami.

Moimi głównymi zainteresowaniami i specjalizacjami w zakresie dietetyki są dietoterapia insulinooporności, zespołu metabolicznego, czyli nadciśnienia, zaburzenia gospodarki lipidowej tj. hipercholesterolemii i hipertriglicerydemii, a także interesuję się wpływem żywienia na psychikę, mikrobiotą jelitową i jej wpływem na organizm. Natomiast z zakresu kosmetologii jest to kosmetologia holistyczna – redukcja stresu, działania anti-aging, zabiegi wellness na ciało.

Serdecznie zapraszam do współpracy!

Wykształcenie

  • 2019-2021 Studia Magisterskie na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi, kierunek DIETETYKA
  • 2015-2016 Studia Podyplomowe na Wyższej Szkole Bankowej w Toruniu, kierunek ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
  • 2013-2015 Studium Policealne we Włocławku, kierunek TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH
  • 2012-2014 Studia Magisterskie na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu, kierunek BIOTECHNOLOGIA
  • 2009-2012 Studia Licencjackie na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu, kierunek BIOTECHNOLOGIA

 

Szkolenia i kursy

  • 2021 Specjalista SOIT
  • 2019 – 2021 Szkolenia w zakresie dietetyki m.in:
    -Żywienie i suplementacja w zespole policystycznych jajników;
    -Dietoterapia w zespole jelita nadwrażliwego. Co pomaga w świetle badań?;
    -Żywieniowe podejście do leczenia insulinooporności i hipoglikemii reaktywnej;
    -Czym jest SIBO i SIFO? Objawy, przyczyny i dietoterapia ,
    -Niedokrwistość (anemia) okiem dietetyka – objawy, diagnostyka i postępowanie żywieniowe;
  • Udział w konferencjach: Dietoterapia zaburzeń metabolicznych, X Ogólnopolska Konferencja Dietetyki
  • Szkolenia z zakresu kosmetyki i kosmetologii estetycznej
  • Certyfikaty ukończenia dwustopniowego egzaminu zawodowego “Technik Usług Kosmetycznych”: Kwalifikacja K1. – A.61. Wykonywanie zabiegów kosmetycznych twarzy oraz Kwalifikacja K2. – A.62. Wykonywanie zabiegów kosmetycznych ciała, dłoni i stóp

 

Jako technolog:

  • Certyfikaty: Menedżer jakości TÜV, Audytor wewnętrzny ZSZ ISO 9001, ISO 14001, PN/OHSAS 1800, Autydor HACCP
  • Szkolenia w zakresie zarządzania jakością w systemie IFS oraz BRC
  • Szkolenia z prawa żywnościowego i znakowania żywności (etykiety produktu)

Moje certyfikaty